Kasım 18, 2024

Dil eğitimi, burs yeterliliği, kariyer desteği

Arşivimiz


Amanos academy : Başlangıçta adı Anadolu Akademi olarak 2014 yılında Gaziantep Ticaret Odası’nda (855909) numarasıyla yer almış ve dil öğretimi hizmetleri vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (40247309-410.03) numarasıyla akredite edilmiştir. 2024 yılı başında yeniden yapılanma ve sistemsel değişim yaşandı ve resmi adı Amanos Akademi oldu: Başlangıçta adı Anadolu Akademi idi ve 2014 yılında Gaziantep Ticaret Odası’nda (855909) numarası ile akredite edildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (40247309-410.03) numarası altında hizmet vermek.Dil öğretimi. 2024 yılı başında yeniden yapılanma ve sistemsel değişim yaşandı ve resmi olarak Amanos academy adını aldı.

Adres
23 nissan,üniversite rezidans,82010 nolu sok no:11,27010 Şahinbey/Gaziantep

TELEFON 444 1 593
+90 552 600 50 06


Anadolu Bilimler ve Diller Merkezi:

 

Özel Anadolu Bilimler ve Diller Merkezi, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan lisans alınarak açılmıştır.Ana merkez olarak Gaziantep ilinde, Şanlıurfa, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis’te eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. , Antakya, Osmaniye ve Reyhanlı.

Anadolu Dil Öğretim Merkezi’nin faaliyetleri “Yeni Bir Dil, Yeni Bir Dünya” sloganıyla başlatıldı. Bu doğrultuda Anadolu Merkezi, yabancılara Türkçe sertifikası vermek üzere Ankara Üniversitesi ve ardından İstanbul Üniversitesi tarafından onaylanan lisansı aldı. Türk üniversitelerinden birine girmek isteyen yabancı öğrencilere yönelik eğitim programlarının yanı sıra, YÖS ve SAT programları da dahil olmak üzere, Türk dilinin tüm seviyeleri de dahil olmak üzere tüm Türk üniversiteleri ve resmi kurumları tarafından tanınmaktadır.Buna dayanarak Anadolu Merkezi, YÖS müfredatını oluşturmaya, basmaya ve öğretmeye yetkili olan Metropol Vakfı’ndan akredite bir lisans ve böylece öğrenci, kendisini üniversite giriş sınavını (ABD) ve Amerikan lisesini geçmeye hazırlayan seçkin bir eğitim programı elde edebilir. okul sınavı (SAT) Anadolu Merkezi, İş ile ilgili genel İngilizce dil eğitiminin yanı sıra öğrencinin Amerikan lise sınavını geçmesi ve ardından Türk üniversiteleriyle karşılaştırması ile ilgili tüm akademik referansları sağlamıştır: Bu bağlamda, Merkez, Suriyelilere ve Türklere yönelik entegrasyon ekseninde ele alınacak bazı projeleri hayata geçirdi.

Anadolu Merkezi Yönetim Kurulu tarafından 2018 yılında kurulan Anadolu Akademisi’nin amacı, mesleki eğitim faaliyet ve programlarının yaygınlaştırılması ve mültecilerin dönüştürülmesi için hem dil, hem eğitim hem de mesleki düzeyde entegrasyon projelerinin hayata geçirilmesiydi. Ev sahibi ülke olan Türkiye’ye yük olmaktan çıkıp etkili ve hayati bir unsura dönüşmesi gibi, Anadolu Akademisi de çeşitli lisanslar aldı.Türk Milli Eğitimi’nden (kişisel gelişim merkezi lisansı ve robotik eğitimi, yönetimi ve mesleki rehabilitasyon merkezi lisansı) mesleki eğitimini Yüksek Öğretim Bakanlığı tarafından tanınan bir üniversite diplomasıyla sürdürmek için İstanbul Üniversitesi’nden Türkçe dil eğitimi lisansı ve Medipol İstanbul Üniversitesi’nden lisans aldı.

 

Görevimiz

Misyonumuz: Yaşamda eğitimli, kültürlü ve üretken bir toplum üretebilecek öğrencilere eğitim ve öğretim programları sunmak.

Vizyonumuz: Hoşgörü ve saygıya dayalı, eğitimli, kültürlü ve üretken bir toplum için çalışıyoruz.

Odak noktamız: Bir yandan öğrencileri desteklemeye ve onların Türk üniversitelerine girmelerini sağlayacak notları almalarına yardımcı olmaya, diğer yandan Türkiye’de ikamet eden yabancıları destekleyip onları Türkiye’ye entegrasyonun sağlanmasında temel faktör olan Türkçeyi öğrenmeye teşvik etmeye odaklanıyoruz. Türk toplumunda mültecilerin güçlü bir unsur haline gelmesine, toplumda etkili olmasına ve Türk toplumuna entegrasyonunun sağlanmasına yardımcı olacak mesleki eğitim programlarından geçmenin gerekliliği konusunda farkındalığın yaygınlaştırılması.

Kültürümüz: Eğitim, toplumlar arasında bir bağ oluşturduğundan toplum oluşturmanın önemli ve önemli bir parçasıdır.

Değerlerimiz ve ilkelerimiz: işbirliği, saygı, hoşgörü ve yenilikçilik.

 

Bazı eğitim programlarının ayrıntılı açıklaması:

Yös Programı: (Yös) kelimesi, “yabancı öğrenci sınavı” anlamına gelen yabancı uyruklu öğrenci sınavı deyiminin kısaltmasıdır ve yabancılardan kastedilen, Türkler dışında başka ülke uyruklu olan öğrencilerdir. Türkiye içinde veya dışında ortaöğretim sertifikası.

 

Türkiye’de Yüksek Öğretim Bakanlığı, Türk üniversitelerine kayıt yaptırmak isteyen yabancı öğrencilerden YÖS sınavına girmelerini istedi ve bu, ilk kez 1981 yılında, belirli sayıda üniversiteye, özellikle de en büyüğüne girmenin koşulu olarak gerçekleşti. önemli ve köklü olanlardır. Tüm üniversitelerde ortaklaşa yapılan ilk sınav, Yükseköğretim Bakanlığı denetiminde yapıldı ve bu durum 2010 yılına kadar devam etti. Bu yıldan sonra Türk üniversitelerinin bağımsızlığı nedeniyle her üniversite kendi üniversitesini denetlemeye başladı. “YÖS” sınavı ve soruları o günden bu yana standartlaşmamış, bu da bazı üniversitelerin artık başka bir üniversitenin verdiği YAOS sertifikasını kabul etmemesi, öğrencinin kendi YAOS sertifikasına sahip olmasını zorunlu kılması anlamına geliyor.

Bazı üniversiteler öğrencinin kendi kolejlerine kayıt yaptırabilmesi ve başvurduğu branşlarda diğer öğrencilerle yarışabilmesi için YÖS sınav sertifikasına sahip olmasını şart koşmaktadır.

YÖS sınavından alınan puan, öğrencinin ortaokul diploma notu ortalamasının yükselmesinde büyük rol oynuyor; bu da öğrencinin tıp, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik gibi ortalamaları yüksek olan kolejlere kayıt başvurusu yapabilmesini sağlıyor.

Bahsettiğimiz gibi Türkiye’de YÖS belgesi istemeyen pek çok üniversite mevcut ancak bunu alan öğrencinin istediği kolej ve branşlara kabulünde önceliği ve tercihi oluyor.

Ortaöğretim bitirme belgesini henüz almamış bir öğrencinin sınava girebileceğini ancak üniversitelere kayıt yaptırıp rekabet edebilmesi için ikincil sertifika alması gerektiğini, bunun da YÖS belgesinin yeterli olmadığını belirtiyoruz. ikincil sertifika olmadan farklılaşma başvurusunda bulunmak.

Prosedür mekanizması açısından bakıldığında, çoğu üniversitede YÖS sınavına girmek için ayrılan süre (80) sorunun yanıtlanması için (100) dakika olup, yani her soru için ayrılan süre 1,15 dakikadır ve zaman yetersizliği çoğu zaman gündeme gelmektedir. Bazıları için, özellikle de kendi ülkelerinde edebi veya mesleki lise diploması almış öğrenciler için bir zorluk.

YÖS sınavına kayıtların çoğu üniversitede genellikle her yılın Şubat ve Mart aylarında başladığı ve sınava kayıt tarihlerinin her üniversitenin resmi sayfasında duyurulduğu dikkat çekmektedir.Genel olarak ilk sınav başlıyor. Mayıs ayında olup Ağustos ayına kadar devam etmekte olup, üniversitelerin belirlediği tarihlere göre başvurular yine üniversitenin belirttiği yerde yapılmaktadır.

YÖS’ün dereceleri ve notları üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir; örneğin İstanbul Üniversitesi’nde olduğu gibi 80 derece, diğer üniversitelerde ise 100 derecedir.

  YÖS müfredatı iki bölümden oluşuyor: Birincisi zeka soruları ve matematiksel analizin temellerini içeren matematik. İkinci bölüm mühendislik sorularından (geometri) oluşmakta ve tüm mühendislik temelleri için kapsamlı bir müfredat içermektedir.

(IQ) ile sembolize edilen zeka soruları ile kastedilen, öğrencinin zihinsel yeteneklerinin ölçüldüğü, esas olarak zeka ve düşünme yeteneğine bağlı olan ve şu fikirleri içeren sorulardır: şifreleme, sayılar, işlemler, ardışık sayılar, işlem ve sayılar arasındaki ilişki, tablolar, geometrik şekiller, grafikler, çevre ve alan arasındaki ilişki.

Matematiğe gelince, birinci ve ikinci dereceden denklemler, eşitsizliklerin yanı sıra doğal ve tam sayılar, diziler, rasyonel sayılar, ondalık sayılar, ikinci dereceden ve kübik özdeşlikler, faktörlerin çarpımı, oranlar, orantı ve köklerin analizini içerir. ve mutlak değerin yanı sıra gruplar, kapsam, ait olma, buluşma, kesişim ve fark, fonksiyonlar ve türleri, cebir ve polinomlardaki işlemlerin özellikleri, ikinci dereceden denklemler, parçalar ve paraboller fonksiyonlar, trigonometrik oranlar, dönüşüm yasaları, trigonometrik fonksiyonların tersi, karmaşık sayılar, üsler, kuvvetlerin toplamı, karmaşık sayılar, üstel ve logaritmik fonksiyonlar, ardışık sayısal seriler, limitler, özellikleri ve tanımları ve tüm belirsizlik durumları, bağımlı türetme , ve her türlü türev ve eksik integrasyon, tanımı, türleri, türevleri, hacim hesaplaması, kare matrislerin permütasyonları ve kombinasyonları ve diğer matematik konuları ile sonlu.

Geometri müfredatı ise açıortayı, ortalamayı, ortancayı, üçgeni (türleri ve teorileri), dörtgenleri, altıgenleri, paralelkenarları, eşkenar dörtgenleri, yamukları, kareleri, dikdörtgenleri, daireleri, çemberlere teğetleri, kirişleri, Kartezyen koordinatları, eğim denklemi, düz çizgi, doğrusal denklemler, katılar, ışınlar ve diğer mühendislik konuları.

Yös sınav formu otomatiktir (doğru cevabı seçin) ve aşağıdaki şekilde dağıtılır:

Soru sayısı 80, akıllı sorular 40, matematik 35, mühendislik 5’tir. Sınav birkaç dilde yapılmaktadır.

Sonuç olarak, YÖS programı, Türk üniversitelerinde eğitim almak isteyen her yabancı öğrenci için önemli bir programdır ve Türkiye’deki Suriyeli öğrencilerin Türk üniversitelerine girmelerine ve dolayısıyla Türk toplumuna entegre olmalarına yardımcı olması nedeniyle Türkiye’deki Suriyeli öğrenciler için vazgeçilmezdir. Corona salgını nedeniyle bu sınava girmek isteyen bazı öğrenciler artık katılamıyor.Ekonomik imkanların zayıf olması ve öğrencileri programı tamamlayıp Türk üniversitelerine girmeleri konusunda destekleyecek herhangi bir kurumun bulunmaması nedeniyle eğitim programlarına katılamıyor.

 

TÖMER

 

Türk Dili Programı (TÖMER):, “Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezidir.” Ankara Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı bir merkez olup, diğer uluslararası dil ve kültür merkezlerine benzemek üzere 1984 yılında kurulmuştur. British Council ve Kote gibi.

Tomer Merkezi’nin kuruluş amacı ana dili Türkçe olmayan kişilere Türkçe öğretmekti ancak artık bu merkezde birçok yabancı dil öğretiliyor.

TÖMER sertifikası ise yabancı uyruklu öğrencilerin Türkçe seviyelerini belirlemek amacıyla internet üzerinden yapılan Türkçe sınavını geçtikten sonra verilen bir sertifikadır.

  Bu test beş bölümden oluşur:

  1- Okumak

  2- Dinlemek

  3- Konuşma

  4- Yazma

  5- Gramer

  

Türkçe ise bu merkezde üç aşamaya bölünmüştür.Her aşama iki bölüme (A,B) ayrılmıştır.Her seviyenin sonunda öğrenci bir sınava girer ve başarılı olursa sınava girer. Bir üst seviyeye geçer, aksi takdirde aşamayı tekrar eder ve tüm aşamaları tamamladıktan sonra öğrenci sınava girer, dili kapsamlı ve başarılı olan öğrenci, Türkiye’deki tüm üniversiteler ve T.C. Bakanlığı tarafından tanınan bir sertifika alır. Eğitim Tomer Center’daki kursun süresi altı aydır ve aşağıdaki şekilde bölünmüştür:

 

Birincil aşama (A1, A2)

Orta aşama (B1, B2)

İleri aşama (C1,C2)

Öğrenci her aşamanın sonunda seviye sınavına girer ve bir sonraki aşamaya geçebilmesi için bu sınavı başarıyla geçmesi gerekir, başarılı olamazsa aşamayı tekrarlamakla yükümlüdür.

Türkçe programı yabancılar için en önemli entegrasyon programlarından biri olarak kabul edilmekte ve üniversiteye giriş aşamasında Suriyeli öğrenciler için vazgeçilmezdir.Türkçe programını tamamlayıp üniversiteye girmeden önce TÖMER belgesini alan öğrenci bir yıllık hazırlık süresini kısaltır. Kendisi için dil eğitimi alır ve öğrenci bu programı üniversite giriş sınavına (Elios) hazırlanırken tamamlayabilir.

 

Eğitim ve profesyonel programlar:

Bu mesleki ve eğitim programları başlıklarına göre iki programa ayrılmıştır:

Mesleki program: Yararlanıcıların çeşitli meslek ve zanaatlarda (berber, bakım, tasarım, dikiş vb.) öğretilmesine ve eğitilmesine dayanır.Bunlar, daha önce de belirttiğimiz gibi, sonuçlarının yüksek katma değeri nedeniyle entegrasyon açısından önemli programlardır. mülteciyi tüketiciden üreticiye dönüştürerek, çalışma hayatını düşünceli ve organize bir şekilde tamamlamasına olanak sağlar.

Eğitim programı: Birçok yüksek değerli eğitim programını içerir (yönetim eğitimini, tedarik zincirini, insan kaynaklarını hedefleyen programlar ve hemşirelik, anestezi teknisyenleri vb. gibi belirli uzmanlıkları hedefleyen diğer uzmanlaşmış programlar) ve bu tür programların çok fazla olduğu kabul edilir. önemlidir çünkü toplumu ilerletmeye büyük ihtiyaç vardır.

Bu programlar kapsamında, başta da belirttiğimiz gibi, Anadolu Merkezi ve Anadolu Akademisi, Türk ve uluslararası kurumların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı ve bu tür programlarda uzmanlaşmış çeşitli üniversitelerden gerekli lisansları almıştır. Kursiyerlere program sonunda mesleki ve uygulamalı yaşamlarını resmi ve profesyonel bir şekilde tamamlamalarını sağlayacak bir sertifika vermek.

 

Merkez ve Akademi tarafından yürütülen projeler:

 

– Suriyelilere Türkçe öğretme projesi:

Bu proje Ankara Üniversitesi ile Alman SICO organizasyonunun desteğiyle 2016-2019 yılları arasında Mersin, Antakya, Şanlıurfa ve Kilis şehirlerinde uygulanmıştır.

-Suriyeli iş adamlarına iş amaçlı Türkçe öğretme projesi:

Bu proje, Gaziantep Ticaret Odası ve EMBR organizasyonunun desteğiyle hayata geçirilmiş olup, proje süresi 03.08.2016 – 30.11.2016 tarihleri ​​arasında üç ay sürmüştür.

 

– Suriyelilere ilk aşamalarda Türkçe öğretme projesi:

Bu proje, CARE International’ın desteğiyle 2016-2019 yılları arasında üç yıl boyunca hayata geçirildi ve 309 kursiyere eğitim verildi.

 

– Türk üniversitelerine kayıt yaptıracak Suriyeli öğrencilere Türkçe öğretme projesi:

Bu proje, 2016 yılından başlayarak 2018 yılı sonuna kadar çeşitli aşamalarda SPARK International’ın desteğiyle hayata geçirildi.

 

– Suriyeliler ve Türklere yönelik iş İngilizcesi öğretim projesi:

SPARK International’ın desteğiyle Cambridge müfredatı kullanılarak hayata geçirilen bu proje sonunda faydalanıcılar BEC sınav sertifikası almaya hak kazandı.

-Suriyeli öğrencilere ileri aşamalara kadar Türkçe öğretim programı:

Bu proje Aydın Üniversitesi ile YTB’nin desteğiyle üç yıl boyunca hayata geçirildi: 2016’dan 2017’ye kadar 85 öğrenciye, 2017’den 2018’e kadar 589 öğrenciye ve 2018’den 2019’a kadar 675 öğrenciye aşağıdaki şehirlerde eğitim verildi: Gaziantep, Antakya, Şanlıurfa, Osmaniye, Kahraman, Maraş, Reyhanlı, Kilis ve Mersin.

 

– Suriyeli doktorlara Türkçe öğretme projesi:

Bu proje 1. ve 2. katlar için SIMA organizasyonuyla hayata geçirildi.

-Katar Kızılayı Türkçe öğretimi projesi:

Bu proje, Uluslararası Katar Kızılayı Teşkilatı personeline Türkçe öğretmek amacıyla hayata geçirildi.

 

– El Cezire için Türkçe öğretim projesi:

Bu proje, Gaziantep’teki El Cezire personeline Türkçe öğretmek amacıyla hayata geçirildi.

-Türk dili ve İngilizce dilini öğretme projesi:

Bu proje, Türk üniversitelerine kayıt yaptırmak isteyen Suriyeli öğrencilere İngilizce ve Türkçe dillerinin öğretilmesi amacıyla Watan Organizasyon’un desteğiyle hayata geçirildi.

 

– İş İngilizcesi öğretim projesi:

Bu proje,Gaziantep şehrinde kayıtlı Suriyeli firma sahiplerine İngilizce öğretmek amacıyla,Gaziantep Ticaret Odası’nın desteğiyle hayata geçirildi.

 

-Mali danışmanlara İngilizce öğretme projesi:

Bu proje, Odaya kayıtlı Türk mali müşavirler yararına iş İngilizcesi öğretmek amacıyla Gaziantep’teki Muhasebeciler Odası’nın desteğiyle hayata geçirildi.

 

– Irak konsolosluğuna Türkçe öğretimi projesi:

Bu proje, Irak Konsolosluğu personeline Türkçe öğretmek amacıyla, Gaziantep’teki Irak Konsolosluğu’nun desteğiyle hayata geçirildi.

 

– SAT programı eğitim projesi:

Bu proje, Türkiye’deki üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen Suriyeli öğrencilerin yararına Humus Derneği’nin desteğiyle hayata geçirildi.

– SAT ve Türkçe dil programı eğitim projesi:

Bu proje, Türkiye’deki üniversitelere kayıt yaptırmak isteyen Suriyeli öğrencilere yönelik Afaq Derneği’nin desteğiyle hayata geçirildi.

 

– Bilişim Derneği için Türkçe öğretimi projesi:

Bu proje, Bilişim Derneği’nin desteğiyle kadrolarına Türkçe öğretmek amacıyla hayata geçirildi.

 

– Almanca dili öğretim projesi:

Bu proje Cengiz Danışmanlık firması için hayata geçirilmiş olup, 2019 yılı içerisinde sağlık ekiplerine Almanca dilini öğrenmeleri için eğitim verilmiştir.

 

– YÖS programı eğitim projesi:

Bu proje, Önder Suriyeli Yetimler Derneği ile birlikte Elios üniversitesine giriş programında ücretsiz olarak hayata geçirildi.

-Suriyeli kadınlara yönelik Türkçe dil eğitimi projesi:

Bu proje, Corona salgını sırasında 534 Suriyeli kadına Türkçe öğretmek amacıyla CARE International’ın desteğiyle uzaktan (çevrimiçi) uygulandı.

 

 


Adres 23 nissan,üniversite rezidans,82010 nolu sok no:11,27010 Şahinbey/Gaziantep

TELEFON 444 1 593 +90 552 600 50 06


 

 

https://maps.app.goo.gl/waXiGsiWuBmQPRw99